Chiftele picante din cartofi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2014 | 7675 vizualizari

 

Reteta provine din bucataria indiana, este plina de arome si de savoare. Inspiratie mi-a fost Radu Popovici si de cand am vazut reteta am fost convinsa ca o voi face. Dupa cum ne spune si Radu, reteta se gaseste in mai multe variante, ingredientul principal fiind cartoful, iar restul ramane la latitudinea fiecaruia....

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cartofi
  • 1 lingurita garam masala
  • 120 gr mazare fiarta de la cutie
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 mana de frunze proaspata de menta
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 2 oua
  • pesmet pentru tavalit chiftelele
  • ulei pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele picante din cartofi:

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Eu am folosit steamer-ul pt fierberea cartofilor. Se face un piure din cartofi, se adauga condimentele, patrunjelul si menta tocate marunt, usturoiul pisat, mazarea, ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mainile umede se formeaza chiftelute.

Se tavalesc chiftelutele prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Nu folositi foarte mult ulei la prajirea chiftelelor, veti observa ca, chiftelele din cartofi absorb uleiul, iar pt a nu fi foarte uleioase folositi putin ulei si o tigaie antiaderenta tip teflon pentru prajirea lor. 2-3 linguri ulei sunt de ajuns pentru o prajire. le intoarceti cu o spatula si le lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta. Nu mai completati cu ulei chiar daca acesta a disparut din tigaie. Scoateti chiftele pe o farfurie in care ati pus fartie absorbanta.

Seviti chiftelutele cu sos picant de rosii sau dupa preferinte.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi mai mult sau mai putine condimente, depinde doar de gustul vostru

2

sunt minunate alaturi de orez basmati si sos chutney (http://www.bucataras.ro/retete/chutney-de-struguri-si-ceapa-43450.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele picante din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

01.03.2014, 20:39

Ubulika 1

01.03.2014, 21:56

minunate!!

laura_n 1

02.03.2014, 14:02

vai de mama, nu stiu la cate m-as opri ...daca m-as mai opri )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pernute cu cartofi si Mozzarella